Search
Close this search box.
Willa Kukkola Logo Pysty

TRE®-stressinpurku

Vapauta kehosi stressistä!

Yksinkertaiset ja helposti omaksuttavat TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Pitkittynyt stressi sekä traumaattiset kokemukset voivat tuntua kehossa lihasjännityksinä, kireyksinä tai kipuna.

TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehollinen itsehoitomenetelmä, joka purkaa stressiä kehosta. TRE perustuu kehon kykyyn palautua luonnollisesti stressaavista tai traumaattisista kokemuksista. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia ja auttaa säätelemään hermoston yli-ja alivireyttä, joka vahvistaa tietoisuutta omasta kehosta, mielestä ja saavuttaen paremman toimintakyvyn.

TRE:n helposti omaksuttavat lämmittelyliikkeet ja itsesäätely tehdään ohjatusti, jotka käynnistävät lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. Harjoituksissa opetellaan itsesäätelyä, tärinän voimakkuutta ja kestoa, joka ei saa olla liian voimakasta tai epämiellyttävää. Harjoitus ei saa missään vaiheessa tuottaa kipua. TRE-harjoituksen alkuvaiheessa on hyvä havainnoida kehon ja mielen tuntemuksia ja pitää tärinähetket lyhyenä ja myöhemmin pidentää harjoitusta. Harjoittelutoistojen myötä keho purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaan.

TRE auttaa selviämään yli- ja alivireystilaa, stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. TRE- harjoittelu rentouttaa ja edistää toipumista jännitystiloista ja heijastuu vointiisi monin myönteisin tavoin ja kehossa olevat jännitykset pääsevät vapautumaan ja pian keho löytää levollisen ja luonnollisen tilansa. Menetelmä sopii hyvin omatoimiseksi stressinpurkuvälineeksi. TRE-menetelmän kehitti kriisi- ja sota-alueilla työskennellyt David Berceli, joka on kokenut asiantuntija stressin ja trauman hoidossa.

Kuuntele siis kehoa, sillä kehomme on viisas ja pyrkii palauttamaan tasapainon mielen ja kehon välille.

TRE-ohjaus Willa Kukkolassa

TRE-menetelmän kokeilu 90 min pienryhmässä, 2-4 osallistujaa
Ei vaadi aikaisempaa kokemusta TRE:stä tai TRE on tuttua. Voit varata ajan ystäväporukalle/ perheelle/ tyhypäivään. Kysy tarjous Ullalta isommille ryhmille, puh. 040-758 6088

TRE-aloituskurssi pienryhmässä n. 2,5 h, vähintään 3 osallistujaa
Sisältää teoreettista tietoa ja ohjattua harjoittelua sekä materiaalin kotona tehtäviin harjoituksiin. Kurssilla opit käynnistämään ja säätelemään palautumistärinääsi ja etenet harjoituksessa turvallisesti ja itsellesi sopivaan tahtiin. Aikaisempaa kokemusta TRE-harjoituksista et tarvitse. Tule rohkeasti kokeilemaan ja vapauttamaan kehosi stressistä.

TRE-yksilöohjaus 60 min on sinulle, joka haluat tehdä harjoittelun yksin tai tutustua TRE-menetelmään.

Pukeudu rennosti mukaviin vaatteisiin ja ota tarvittaessa mukaan vesipullo ja oma joogamatto, viltti ja tyyny. Näitä löytyy myös paikan päältä.

TRE avoin ryhmä (60 min) sopii sinulle, jolle TRE on jo tuttua tai haluat tulla kertaamaan Tämä ryhmä toteutuu, jos osallistujia ilmoittautuu vähintään 3. Hinta 35 € /hlö.

Varaa aika ajanvarauksesta TRE-ohjaukseen tästä. Etsi kalenterista sinulle sopiva vaihtoehto.

Kenelle TRE ei sovellu?

TRE ei sovellu sinulle, mikäli olet vakavasti sairas tai toipumassa leikkauksesta, sairastat epilepsiaa, vaikeaa psykoosisairautta, voimakasta ahdistuneisuutta tai masennusta. Raskauden aikana on hyvä pitää taukoa harjoittelusta. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Lisätietoja: www.trefinland.fi

Willa Kukkola Ohran tähkä

Nauti rentoutumisesta -
varaa aikasi nyt!

Hemmottelua, joka palauttaa voimasi.
Rentoutumista ja hyvinvointia jokaiseen päivään.