Search
Close this search box.
Willa Kukkola Logo Pysty

Unipaja®

Kenelle Unipaja sopii?

Unipaja tuottaa valmennusta unettomuudesta tai unihäiriöstä kärsiville opiskelijoille, työikäisille, yrittäjille ja ikääntyville. Toiminta on uutta Sotkamossa ja Kainuussa. Valmennus pohjautuu tutkimustietoon, koulutukseen sekä kokemukseen unettomuuden hoidosta ja/tai hoitamatta jättämisestä. Taustalla kolmenkymmenen vuoden asiakaskokemuksista kumpuava asiantuntijuus aiheesta hoitajana ja kiinnostus auttaa unettomuudesta kärsiviä.

Unipajassa valmennus ei puutu asiakkaan lääkehoitoon eikä hoitosuhteeseen, vaan antaa työkaluja unettomuuden tai unihäiriön hoitoon. Unipaja-valmennus on maksullinen 1-3 kk kestävä ryhmä- tai yksilövalmennus. Yksilöhoitoa suositellaan akuutissa ja tilapäisessä unettomuudessa ja on vaihtoehto, mikäli uneton ei halua osallistua ryhmävalmennukseen. Valmennus tapahtuu Willa Kukkolan tiloissa Sotkamon Haapalanlahdella päivä- ja iltaryhmänä.

5-8 henkilön pienryhmä kokoontuu viisi kertaa ja lisäksi on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun valmentajan kanssa, missä tarkastellaan tarkemmin etenemistä. Ryhmän vertaistuki on tärkeä ja sillä onkin keskeinen merkitys unettomuuteen liittyvän avuttomuuden tunteen vähentämisessä ja pystyvyyden tunteen lisäämisessä! Unipajan materiaali antaa tietoa asiakkaan omasta unettomuudesta ja saatu materiaali on hyvin käytettävissä esim. työterveyshuollossa tai lääkärin vastaanotolla.

Unipaja-valmennus on prosessi, jossa edetään vaihe vaiheelta eteenpäin — kohtaamalla unettomuus/unihäiriöt empaattisesti ja aidosti. Unipaja-valmennus ei takaa unettomuuden poistumista, mutta tutkimuksien mukaan useimmat valmennuksen käyneet ovat hyötyneet ja saaneet tästä apua. Unipaja-valmennus perustuu työterveyslaitoksen tutkimuksiin ja maan johtavien työhyvinvoinnin asiantuntijoiden tuottamaan materiaaliin.

Yksilövalmennusta suositellaan akuutissa ja tilapäisessä unettomuudessa ja tämä on vaihtoehto, mikäli uneton ei halua osallistua ryhmävalmennukseen. Henkilökohtainen yksilövalmennus onnistuu hyvin mm. puhelimen, whatsapin tai messengerin kautta.

Se, että saat keskustella omasta unettomuudesta ja tulet kuulluksi sekä ymmärretyksi auttaa jo paljon. Olet yksilö ja olet samalla erilainen unesi suhteen- kysy rohkeasti neuvoa – autan mielelläni!

Olisiko sinulla tarvetta parempaan uneen?

Willa Kukkola Ohran tähkä

Nauti rentoutumisesta -
varaa aikasi nyt!

Hemmottelua, joka palauttaa voimasi.
Rentoutumista ja hyvinvointia jokaiseen päivään.